07.03.2024 г.

Ученик от Търговската гимназия в Свищов участва в областен кръг на Национална олимпиада по информационни технологии

Ученикът Румен Рушидов от VIII a клас при ПДТГ "Димитър Хадживасилев" - Свищов бе допуснат до участие в областен кръг по Национална олимпиада по информационни технологии. Домакин бе ПМГ „Васил Друмев“ – Велико Търново.

Нашият възпитаник участва във възрастова група VIII - X клас, категория "Софтуерни приложения". Разработи сайт "Виждам, създавам зелена планета" с платформата Canva на актуалната тема за рециклирането. Регламентът предвиждаше за защита на проектите по предварително изготвен график.

Пред комисията ученикът презентира своя проект и заложените в него цели. Според него е важно младите хора на възраст 12-18 години да се запознаят с рециклирането. Чрез своите знания и опит да създадат полезни навици в своето семейство и училище, да се осъзнаят ползите от рециклирането.

Като заключение на своето изложение пред комисията Румен Рушидов добави, че се надява културата на хората към екологията и рециклирането да се повиши, за да запазим нашата планета по-чиста и по-здрава за бъдещите поколения.

Може да посетите сайта на адрес: https://recycle123.my.canva.site/about


Коментирали публикацията (0)

Остави коментар