15.03.2023 г.

„Събирай разделно – спечели книга!“ е инициативата, с която ДГ „Васил Левски“ се включва в националната кампания на BG БЪДИ АКТИВЕН – „Искам да съм по

Екипът на ДГ „Васил Левски“ с желание се включи в дейностите на община Свищов, във връзка с кампанията по повод световния ден за рециклиране - 18 март, в надпревара за приза ЕКО ОТГОВОРНА ОБЩИНА, част от националната кампания на BG БЪДИ АКТИВЕН - " Искам да съм полезен...Рециклирай ме !".

„Събирай разделно – спечели книга!“ е нашата инициатива, с която ще отбележим световния ден на рециклирането. От 14 до 24 март отделните групи ще се състезават – децата от коя група ще съберат най-много хартия и пластмаса. За целта на входа на градината ще бъдат поставени съдове за хартия и пластмаса за всяка отделна група. Всяка сутрин, водейки децата си на градина, можете заедно да поставите отпадъка в съда на вашата група. На 24 март количествата събрана хартия и пластмаса ще бъдат изтеглени и групата, събрала най-много хартия и пластмаса ще получи нова книга за награда.

Но това не е всичко. В седмицата до 18 март по групи ще бъдат проведени образователни ситуации и игри за разделното събиране на отпадъците и тяхното рециклиране.

Скъпи родители, вие сте нашите най-важни партньори в работата ни с децата. Нека ежедневно и заедно изграждаме екологична култура у децата ни, да затвърдим у тях навика да бъдат отговорни към околната среда, да осмислят разделното събиране като фактор за нейното съхранение и опазване.

ДГ „Васил Левски“ – град Свищов


Коментирали публикацията (0)

Остави коментар