15.03.2023 г.

С тематични образователни и спортни инициативи СУ "Димитър Благоев" се включва в кампанията „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“

От години в СУ "Димитър Благоев" стимулираме и възпитаваме нашите ученици да събират разделно и да рециклират. Доказателство за това са ежегодните кампании с предаването на капачки, хартия и метал. Улеснили сме процеса, като сме създали условия, ученици, учители и родители да имат лесен и бърз достъп до кошовете с различни цветове (в класните стаи, по коридорите и в двора на училище), машини за пресоване на всякакъв вид метални кенчета, "дърво" за хартия в главните коридори, едно от първите сърца за капачки в града, а вече и шишеяд, осигурен ни от Община Свищов. В тази връзка СУ "Димитър Благоев" се включва в подкрепа на нашата община в надпреварата за „Еко отговорна Община на България“.

Кампанията, в която се включваме „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“ е активационна и образователна кампания на сдружение "БГ Бъди Активен". Първата инициатива от дейностите е отбелязването на Международен ден на рециклирането – 18.03.2023 г. По този повод молим всички родители и ученици на 17.03.2023 г. (петък) да донесат в  училище колкото се може по-голямо количество рециклируеми материали - хартия, пластмаса и метал. Ще бъдат провеждани тематични образователни и спортни инициативи през целия ден!

СУ "Димитър Благоев" - град Свищов


Коментирали публикацията (0)

Остави коментар