17.11.2022 г.

От разделните кошчета в училище децата ще обучават родителите

Столична община започна пилотно въвеждане на разделно събиране на отпадъци в училищата. Такива съдове - за разделно събиране на хартия и пластмаса, бяха предоставени първо в столичното 51 СУ "Елисавета Багряна".

Кошчета за разделно събиране на хартия и пластмаса ще бъдат поставени във всички училища (175) и детски градини (195 на брой) на територията на Столична община.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е доволна, че децата знаят всичко за разделното събиране на отпадъци и ще научат връстниците, а и родителите си да изхвърлят разделно отпадъците, за да се спаси планетата. Фандъкова се надява след години да се стигне до нулеви отпадъци.

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев заяви, че най-важната грижа е децата да се научат да изхвърлят отпадъците разделно и оттам да прехвърлят знанията си вкъщи. Това е поредната мярка от кампанията на Столична община за по-чиста София, за да се управляват по-умно отпадъците.

Заместник-кметът на София Десислава Билева добави, че надеждата на България са децата и благодарение на подрастващите градът ще се промени. Вие сте нашите екопосланици, похвали Билева децата.

Източник: news.bg


Коментирали публикацията (0)

Остави коментар