24.03.2023 г.

ДГ „Калина Малина“ подкрепи община Свищов и участва в надпреварата за ЕКО ОТГОВОРНА ОБЩИНА НА БЪЛГАРИЯ

ДГ „Калина Малина“ подкрепи община Свищов и участва в надпреварата за ЕКО ОТГОВОРНА ОБЩИНА НА БЪЛГАРИЯ, като част от националната кампания на сдружение BG БЪДИ АКТИВЕН - „Искам да съм полезен…Рециклирай ме!“, във връзка с 18.03.2023 г. – Световен ден на рециклирането.

Условията и сроковете на кампанията бяха обявени в социалните мрежи, в профила на детската градина и в профилите на отделните възрастовите групи.

Със съвместни усилия, хартия и пластмаса донесоха родители и служители на детската градина. Заедно те събраха 5 кг пластмаса и 36 кг хартия.

През изминалата седмица в детската градина бяха проведени различни мероприятия във връзка с инициативата. Бъдещите ученици изработиха красиви дървета от разноцветни найлонови чанти, с което показаха, че от отпадъка може да се роди изкуство. Заедно с трета група те проведоха състезание чрез подвижна игра „Изхвърляй разделно!“, а децата от втора група посетиха СУ „Николай Катранов“, за да изхвърлят донесените от тях пластмасови бутилки в шишеяда и капачки в сърцето „Капачки за бъдеще“.

От ДГ „Калина Малина“ изказват благодарност към всички, които им съдействаха за реализиране на инициативата и отправят следното послание: „Бъдете добри и пазете нашата планета!“


Коментирали публикацията (0)

Остави коментар